9 nov. 2018

Avsnitt 75: Christer SanneRädda världen med mer fritid. Så skulle man kunna sammanfatta civilingenjören och samhällsforskaren Christer Sannes forskningsresultat. I Odlarna berättar han varför mindre lönearbete är en nödvändighet för att komma tillrätta med miljöförstöring och klimatkris – det budskap han ägnat sitt arbetsliv åt att framföra – men även hur han vigt den egna fritiden åt torpträdgården i Västmanland och samlande i naturens skafferi. Hör varför ny teknik ensamt aldrig kommer att kunna lösa miljöproblemen, varför mer tillväxt är oförenligt med minskad miljöförstöring, och hur svårt det är att få gehör för förslaget om en generell arbetstidsförkortning i ett samhälle där allt styrs av konsumtion. Hör också om svamptorkning med överskottsenergi, dumpstring av plantor, och hur Christer gör för att få plats med så mycket skörd som möjligt i frysen. Dessutom pratar vi om att göra sitt eget vin och bubbel.

Intervjun spelades in hemma hos Christer i Vasastan i Stockholm den 30 oktober.

Christer månar särskilt om alla de bärbuskar som finns i trädgården. 

Soppa är bara förnamnet... Hör om Christers förtjusning i nässlor och hur han använder dem i matlagningen.

Skörda utan att odla. Christer gillar att ta vara på sådant som varken kräver vattning, rensning eller gödsling.

5 kommentarer:

 1. Hej
  När kommer nästa avsnitt? Vi tycker om era program och vi vill väldigt gärna höra fler. Hoppas att ni orkar fortsätta! God jul !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad roligt att ni gillar Odlarna! Vi är tillbaka igen med nya avsnitt i mars - har just satt oss för att planera årets avsnitt (om ni vill kan ni följa Odlarna på facebook - där flaggar vi för nya avsnitt när det är dags).
   Allt gott, Anna och Olof

   Radera
 2. Hej! Håller med ovanstående! Så fina intervjuer. Uppskattar att personerna får så stort utrymme och att samtalet fördjupas. Vill verkligen höra fler program!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Det blir vi jätteglada över att höra! I mars är vi tillbaka igen med nya avsnitt :) Allt gott, Anna och Olof

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera