16 aug. 2019

Avsnitt 84: Rebecca MalmsköldDet började i tonåren, under ett besök på Norrvikens trädgårdar. Där och då slogs hon med full kraft av hur trädgårdskonst kan vara ett sätt att förverkliga drömmar, och besöket blev fröet till att hon utbildade sig inom trädgård och träffade sin lika trädgårdsälskande man Staffan. Idag lever de två trädgårdsmästarna i sin egen sagovärld, känd från deras Instagramkonto och boken En trädgård med utsikt, och här berättar Rebecca Malmsköld hur de gått till väga när de skapat den terrasserade trädgården med många olika rum i en sluttning utanför Varberg i Halland. En trädgård som till och med blivit bättre i verkligheten än vad hon kunde föreställa sig i drömmen. Hör hur de till synes omöjliga höjdskillnaderna blev till möjligheter, hur de byggt upp rummen utifrån funktion och teman, och hur de använder sig av kontraster. Hör också om nya boken Arts and crafts för din trädgård, hur rörelsens idéer går igen i både deras trädgård och syn på livet, och att William Morris inte borde reduceras till enbart tapeter. Sist men inte minst berättar Rebecca om sin snittblomsodling och hur den gör det möjligt att skapa buketter utan att stödja den miljö- och människoskadliga blomsterindustrin.

Intervjun spelades in den 22 juli, i En trädgård med utsikt.

Växthuset som Rebecca och Staffan byggt har formats efter tomten – det utgör en pendang till huset och fångar upp trädgården mot åkern.
Den jättelika buxbomen och körsbärsträdet fanns på tomten och fick sätta stilen i ett par av trädgårdsrummen.
Kryddträdgården speglar Rebeccas och Staffans kärlek till Italien. I programmet berättar Rebecca hur man kan skapa medelhavskänsla med växter som faktiskt trivs bra i nordiskt klimat.
Fler bilder från Rebeccas och Staffans trädgård hittar du på Odlarnas Facebooksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar