12 okt. 2018

Avsnitt 74: Simone GrindNär hon kom till det slånbärsbevuxna skogsbrynet i Järna kände hon direkt att det var en plats där hon kunde få utlopp för sin lust att skapa positiv förändring. Idag finns allt från market garden och växthus till dammar och storkök på platsen, och här berättar Simone Grind hur hon och hennes fyra kompanjoner i odlingskooperativet Under Tallarna – på bara några år och med knappa ekonomiska resurser – byggt upp en gård helt från grunden. Hör hur de idag driver sitt jordbruk genom att odla till över 70 andelsägare, hur de blivit förebilder när det gäller odling på kommunal mark, och hur man hos Under Tallarna inte enbart odlar mat, utan även nya odlare. Hör också om täckodling med nedbruten kompost, om Järna som centrum för hållbar matproduktion, och hur Simone är med och bygger upp en odling på Vackstanäsgymnasiet. Dessutom får du veta vad det är för växt som kan fördubbla sin biomassa på fem dygn.

Intervjun spelades in i Under Tallarnas växthus den 2 oktober.

I skogens bryn, på gränsen mellan stad och land, har Under Tallarna byggt upp sin verksamhet.
I programmet berättar Simone hur de gjort när de byggt sitt växthus, som är lite nedsänkt för att ta vara på jordvärmen.
Komposterna är centrala i Under Tallarnas odlingar.


5 kommentarer:

 1. Fin intervju, väldigt imponerande arbete! Varmt lycka till vidare!

  SvaraRadera
 2. Vad hette och var kunde man köpa bubbelplasten som var så hållbar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tror att plasten hette typ Keder...? Har inte någon länk tyvärr, men på Under Tallarnas webbsida finns kontaktuppgifter till exempelvis Simone om du vill fråga mer om hur de fått tag på den, eller om de kanske har någon plast kvar att sälja. undertallarna.se

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera