26 aug. 2016

Avsnitt 30: Gunnel CarlsonGenom en rad böcker och tv-favoriter som Gröna rum och Gunnels gröna har hon varit många odlings- och trädgårdsälskares följeslagare och ciceron i över två decennier – ja även många som inte träffat trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson utanför tv-rutan ser henne som en kär vän som delar insikten om att växter och trädgård är någonting livsviktigt. Att trädgård spelar roll och förtjänar att tas på allvar har hon även visat genom sajten Trädgårdsriket och evenemanget Tusen trädgårdar som fått det privata trädgårdssverige att öppnas och människor att mötas. Här i Odlarna träffar du Gunnel i hennes egen oas i Arlöv, på dagen 30 år efter att hon och familjen flyttade in. Hör hur det egentligen ser ut i en trädgård som är ”lurvig”, om Magnus och andra växter med historia, och hur totalt onödigt det är med garage när man istället kan ha ett orangeri. Gunnel, som är uppvuxen i en plantskola, gör också tydligt varför man ska välja små handelsträdgårdar framför stora trädgårdskedjor, samt berättar om ett par trädgårdar som påverkat henne något alldeles extra. Dessutom får du veta vad hon känner inför folk som sågar ner träd samt höra henne bannlysa all typ av ogräsgift.

Intervjun är inspelad den 21 augusti, i Gunnels orangeri i Arlöv utanför Malmö.

Gunnel kan inte föreställa sig ett liv där hon inte är omgiven av växter, och tanken att någon gång behöva flytta från sin trädgård vill hon helst inte tänka. 

Inte den snyggaste pelargoner enligt Gunnel, men den får verkligen inte dö! Lyssna så får du veta varför.

Gunnel är en riktig trädkramare och i programmet hör du om hennes olika fruktträd, om ett träd hon tycker är alldeles särskilt vackert, och om hur arg hon blir på grannar med sågen i hand. 

Fler bilder från Gunnels trädgård hittar du på Odlarnas Facebooksida.

1 kommentar:

  1. Vilket trevligt berättelse från din trädgård.
    Mvh Renate

    SvaraRadera