18 sep. 2015

Avsnitt 7: Linda SchilénI detta avsnitt får du lära känna Linda Schilén, som längtade så efter ett liv nära jord och växter att hon lämnade jobbet som flygvärdinna och utbildade sig till trädgårdsmästare. Linda, som vissa kanske känner igen från tv-programmet Bygglov, är även konstnär och får idag utlopp för sin kreativa ådra i sin medvetet vildvuxna trädgård i Sundbyberg, samt i sin ateljé i ett växthus på Överjärva Gård i Solna. I Odlarna får du höra om de gamla fröaskarna som fick henne att hitta hem – både när det gällde yrke och bostad. Linda berättar även hur hon arbetar med blickfång och färger i trädgården, om växter som triggar hörseln, och om vad som är trädgårdens eyeliner. Dessutom får du ett riktigt bra och lite ovanligt tips när det kommer till trädbeskärning.

Vi spelade in intervjun den 4 september hemma hos Linda i Sundbyberg.

Att få trädgården och huset att hänga ihop är något av det viktigaste för att skapa trivsamhet, tipsar Linda. I podden hör du hur hon binder ihop med färger och former och gör inne och ute till en enhet.

En trädgård där det gröna tillåts slingra och ta plats. Linda odlar mer för ögonen än för gommen och väljer växter fulla med livskraft som gör trädgården lättskött och vackert vild. Här och var fångar något blicken som vittnar om att trädgården tillhör en konstnär, såsom Lindas egentillverkade växtstöd.

De hundraåriga äppelträden var en av de saker som gjorde att Linda föll för trädgården där den tidigare ägaren Ester dog med krattan i hand.
Fler bilder från Lindas trädgård finns på Odlarnas Facebooksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar