7 aug. 2015

Avsnitt 4: Hannu SarenströmMånga har sett honom i trädgårdsprogram på tv eller läst hans kok- och trädgårdsböcker, och när man säger Hannu Sarenström är chansen stor att någon kontrar med Frittilaria, Kinnekulle eller ramslök. Här i Odlarna kan du höra honom berätta om vägen från krogen till Bullerbyn, hur det första egna grönsakslandet ledde honom rätt i livet, och om planerna på en medelhavsträdgård längst ner i Italiens klack. Han berättar även hur du får en trädgård som förblir vacker, trots minimalt med skötsel, varför sniglarna håller sig borta från hans perenner, och om att skicka hälsningar till framtiden med hjälp av fröer. Dessutom pratar han en hel del om sin nya förälskelse och favoritgröda – tång.

Intervjun spelades in hemma hos Hannu på Kinnekulle en augustidag 2015.

Hannu, som i år fyller 25 i sitt trädgårdsliv, är inne på sin andra trädgård på Kinnekulle. På den 6000 kvadratmeter stora tomten har han byggt sin värld med hav av perenner, örtdoft och rum för mat, magi och vila.
Att hugga ner gamla träd är ett av de vanligaste misstagen som folk brukar göra i sina trädgårdar, säger Hannu. 
I podden berättar Hannu hur det gick till när han blev odödlig. 
Se fler bilder från Hannus trädgård på Odlarnas Facebooksida.

1 kommentar:

  1. Hej Hannu !

    Vilken underbar intervju :) 49.03 minuter gick fort ! Du har en härlig berättarröst och skulle passa utmärkt som sommarpratare ....Tänk vad underbart att du nu bor i din Bullerby och att livet börjar efter 30....spännande att följa dig och vad du har för planer framöver..
    Önskar dig allt gott !
    Elisabeth

    SvaraRadera