6 apr. 2018

Avsnitt 66: Bella LindeEtt besök i trädgården som var Bonnierfamiljens skafferi under andra världskriget fick henne att anlägga djupbäddar vid torpet i Södermanland och skriva Rätt ur jorden – en handbok i självhushållning som också blev hennes egen lärobok. Här berättar Bella Linde – journalist och en av rösterna i podcasten Grönsakslandet – om rädslan som gjorde henne till odlare på allvar – och om tryggheten som kommer med kunskapen om hur man odlar sin egen mat. Hör hur hon idag försörjer sig och sin familj med egenodlade grönsaker fem månader om året, hur mycket yta man beräknas behöva för att odla all sin föda själv, och att man som odlare – tvärt emot vad vi blir itutade – inte behöver köpa en endaste grej. Du hör också om sommarhöns, en mamma som gjorde qigong under ett manchuriskt valnötsträd, och hur Bella ropade ut sitt DIY-budskap mitt i den hysteriska kommersen på mässan Nordiska trädgårdar. Dessutom får du veta vad du ska göra med alltifrån tunnslitna örngott till trasiga strumpbyxor.

Intervjun är inspelad hemma hos Bella på Södermalm i Stockholm den 24 mars.

Har Bella begravt någon, eller vad är det för kulle hon har på den lilla odlingslotten utanför sin lägenhet i Skanstull? Svaret får du i programmet.
När Bella får vitlöksångest av alla flätor i sociala medier kan hon kontra med sina piennolotomater. För den som bor i lägenhet är det guld värt med allt som kan lagras i rumstemperatur.
I odlingsvärlden råder nästintill delningsekonomi och får man för många tomatplantor är det bara att byta bort dem, till exempel mot ett växthus...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar