30 juni 2017

Avsnitt 51: Jonathan NaraineEn film, ett lantställe och mötet med ett gäng får under tonåren satte fart på hans intresse för hållbar matproduktion och odling. Det fick honom även att engagera sig i slowfood-rörelsen och sedermera även att utbilda sig till arkitekt. Idag kallar sig Jonathan Naraine matsystemdesigner, och här berättar han både vad han gör som sådan och om sina egna odlingar på familjegården i Dalsland. Hör om hans försök att para ihop odlingssugna med markägare, om stadsodlingssafaris, och om hack för att utveckla landsbygden. Hör också om att känna vördnad inför det man stoppar i munnen, hur stadsodling kan vara till nytta även för landet och hur permakulturtänk kan appliceras på alltifrån odlingar till hela städer. Och om du inte redan visste det får du även veta vad man egentligen gör på ett schnippeldisco.

Intervjun är inspelad i slutet av maj, på HSB Living Lab i Göteborg där Jonathan är med och bygger upp en boendeodling.

"Höns Living Lab" som sköts av de boende på "HSB Living Lab" - här deltar hönor såväl som människor i försök kring att knyta kretslopp. 
The Foodprint Lab, som Jonathan driver med ett par kollegor, låg bakom en av pop up-parkerna under Gothenburg Green World. I programmet hör du om fler saker som de gör för att uppmärksamma länken mellan odling och det vi äter. 
I Göteborg blir odlingarna fler och fler, och Jonathan tror att vi kommer få se ännu mycket mer av stadsodling framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar