2 juni 2017
Avsnitt 49: Juntra Viberg
Hon började odla invid huset för att få giftfri mat till sig och familjen, men köksträdgården bredde ut sig och idag – 20 år senare – räcker hennes grödor till både husbehov, egen gårdsbutik och restaurangvagn. I Odlarna berättar Juntra Viberg hur det kom sig att hennes privata odlande växte till en verksamhet med fyra säsongsanställda, och hur hennes trädgård på Färingsö i Mälaren blivit till det omtalade och uppskattade utflyktsmål som det är idag. Hon berättar också hur det var att som 21-åring flytta från familjens ananas- och bananodlingar i Thailand och hur hon – som är uppvuxen med odling – fick lära sig att odla på nytt när hon kom till ett land där marken såg ut som efterrätt. Hör hur tulpanerna påverkade hennes liv, varför man – det varma klimatet till trots – måste vara påpälsad vid ananasodling, och att förståelsen för jord är en färdighet man har användning för även om man byter odlingskontinent. Hör också hur eget beröm kan hjälpa en att jobba vidare när klockan är över midnatt, att yrkesodling är en dålig satsning om du strävar efter ekonomisk rikedom, och om Juntras planer på en semesterby bland ekologiska odlingar i Thailand. Dessutom får du veta med vilka blommor och grönsaker som Juntra färglägger sina maträtter och bakverk.
Intervjun är inspelad hos Juntra på Färingsö den 4 maj.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar