6 maj 2016

Avsnitt 22: John Taylor



För dem som de senaste åren haft koll på SVT:s trädgårdsprogram är John Taylor välbekant. Likaså för dem som brukar besöka Slottsträdgården i Malmö. I Odlarna får du veta mer, både om tv-trädgården och om Johns skötebarn mitt i Malmö där alla kan låta sig omfamnas av hans trädgårdskärlek. John berättar också om sin och trädgårdsmästarsambons privata gröna koja – hur mycket ryms egentligen på sju kvadrat, hur har de utformat sin gröna vägg, och vilka växter har de valt ut till balkongens vår- respektive sommarprogram i år?  Du hör också vad det blev av Johns första fröpåse i barndomens trädgård i Sheffield, hur han odlade bort Margaret Thatcher, och varför han fortfarande tror på växter som en stark politisk kraft. Dessutom får du veta varför han är en stark förespråkare av ekologiskt – inte bara när det gäller mat, utan också – efter sin tid som bomullsodlare – när det gäller exempelvis kläder. Sist men inte minst håller John ett brandtal om att byta ut stadens alla bilar mot blommor.

Intervjun spelades in i Stockholm den 22 April.

Johns motto är att alla växter är lika mycket värda och förtjänar sin plats. Men måste han välja en ätbar gröda så blir det ändå potatis. I programmet får du även veta vilken blomma han vurmar för lite extra just nu.

Hör vilken som är den vanligaste frågan som John får som trädgårdsmästare i Slottsträdgården, en plats som får folks ögon att tåras och där även Malmö Garden Show äger rum. Foto: Linnea Svensson Arbab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar