26 juni 2015

Avsnitt 1: Jessica LyonI detta första avsnitt av Odlarna får du träffa Jessica Lyon, som var mångas favorit när hon deltog i SVT-programmet Trädgårdskampen för ett drygt år sedan. Nu driver hon OdlingsTV, en webbtv-kanal med informativa klipp om odling. Här i Odlarna får du bland annat höra hur hon gått från att odla på balkongen till att odla i trädgård, om hur hennes medverkan i Odlings-tv hjälpte henne att få ägna sig mer åt sitt stora intresse, och om hur hennes förkärlek för tomater gör att familjen tidvis inte ser ut genom fönstren. Hon berättar även hur hon sår både på stranden och i snö, hur hon gör när hon bygger frökuvöser och om att äta det som många betraktar som ogräs.

Intervjun är inspelad i slutet av maj hemma hos Jessica i Vendelsö. Där odlar hon och hennes familj i en sluttning ner mot Drevviken där även djur och vilda växter får ta sin plats.

När vi träffade Jessica för att göra den här intervjun slogs vi av att vårt poddprojekt och hennes tv-kanal skulle kunna komplettera varandra, och vi ger därmed ut denna podcast i samarbete med OdlingsTV. 

”Jag älskar att så tätt” berättar Jessica i podden. 

Jessica har alltid drömt om ett växthus - nu är stommen på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar